CCCB   Creative Computer Club Belgium - vzw

Home

Clubinfo

Apple-groep

PC-groep

Beginners

Bestuur

 

Apple-groep
  
  

CCCB vzw
Helderstraat 5è
2600 Berchem
info@cccb-vzw.com

   
Apple
Apple
Agenda
Foto's
Nieuwsbrief

Virussen
Recente meldingen
    
 

Voorgeschiedenis:

De Apple-groep gisteren ...
Ergens omstreeks 1980 zag de wereld er geheel anders uit.
De indeling in continenten lag nog niet vast.
Er waren enkele pogingen om met losse printkaarten, cassettetapes, lawaaierige toetsenborden, en een zwart-wit televisietoestel een eerste computer te vormen.
Op dat ogenblik waren er een 5-tal bekende merken, en er was slechts één uitschieter ... de Apple II.
Dit toestel, ontstaan in de legendarische garage van twee Californische studenten, was het begin van een legende, het begin van een cultuur en het begin van onze club !
In de schoot van wat "Hobby Computer Club" ging heten HCC, werd een afdeling Apple actief. En niet "zomaar" actief ...
We waren veruit de grootste en meest succesvolle groep. Op een gegeven moment, midden de jaren '80, was het niveau van activiteiten zo hoog en werd de wisselwerking en de communicatie met Apple-Computer zo intens, dat met de zegen van Apple een eigen vzw BAGG boven de doopvont gehouden werd. Deze vzw liet toe om een betere en meer intensieve dienstverlening aan te bieden aan onze 450 leden.
Enkele jaren later was de kwaliteit van de grote HCC vereniging dusdanig gestegen dat het BAGG bestuur besloot om alle energie in één enkel kanaal te gieten. Deze beslissing werd mede ingegeven doordat de communicatie met Apple-computer omstreeks 1990 een beetje bekoelde. In de schoot van HCC werden echter goede, solide en succesvolle activiteiten uitgebouwd. Onze club werd bekend tot in de buurlanden en had inmiddels al twee heuse Apple-dagen ingericht, respectievelijk in Boom en Mechelen. Omstreeks 1994-1995 werd duidelijk dat HCC enkele problemen kende. Dit heeft ertoe geleid dat het HCC bestuur de pijnlijke maar verstandige beslissing nam om de vereniging in vereffening te plaatsen. De toenmalige Applegebruikersgroep, een trouwe groep mensen die mekaar door en door kenden, werd gedurende korte tijd een groep weeskinderen zonder samenhang of verband. Dit heeft echter niet lang geduurd, want na enkele weken werd een vereniging ontdekt die de Apple-mensen met open armen ontving : Creative Computer Club Belgium oftewel CCCB.

De Apple-groep vandaag . . .

In de schoot van CCCB zal je nog steeds een groep mensen aantreffen die op de hoogte zijn van alle Apple systemen, groot en klein, en die op een enthousiaste basis de mogelijkheden verkondigen en toepassen. Onze groep evolueert mee met het wel en wee van de Apple-computer. Zo stijgt en daalt ons ledental en volgt daarmee de ademhaling en hartslag van Apple als gemeenschap, als oplossing, als bedrijf, als cultuur, als bron van inspiratie en innovatie. Indien een club in de jaren '80 goud waard was, dan wordt een club in het tijdperk van internet en e-mail pas écht krachtig ! Nu zijn contacten tussen de leden mogelijk terwijl we achter onze Apple zitten. Maar wie zou het gezellig samenzijn bij een voordracht, gevolgd door een natje en een droogje willen missen? Onze tapvergunning laat geen sterke dranken toe, wel sterke verhalen, en vele leden verlaten "onder invloed" van deze verhalen het lokaal om thuis te gaan testen en ontdekken wat ze op de club gehoord hebben.

Coördinator:

De huidige coördinator is Hugo Verlinden.